31 Ocak 2011 Pazartesi

2 bin liraya çalıştıracak eleman bulamıyorlar

Yüzde 30 Pazar payıyla Türkiye’de işitme sektöründe faaliyet gösteren Si-Ser İşitme Merkezleri’nin Genel Müdürü Mahfuz Ağaç, milyonlarca üniversite mezununun işsiz olmasına rağmen, işitme sektörünün ise 1500-2000 TL’ye çalıştıracak kalifiye eleman bulamadığından yakındı. Mahfuz Ağaç, “Sektörde özellikle odiometrist sıkıntısı var. Odiometrist bulamayan firmalar yeni YER açamıyor. Bazı firmalar da kapanmanın eşiğine geldi. Odyolog veya uzman odyolog konusunda Sanırım Dünyanın en fakir ülkesiyiz. İran gibi bir ülkede 1000’in üzerinde Odyolog var” dedi.

İSTANBUL’DAKİ TRAFİK VE STRES İŞİTME KAYIPLARINI ARTIRIYOR

Metropollerdeki trafik ve stres, işitme kayıplarını artırıyor. Ağaç, vatandaşların göz ve diş kadar kulak sağlıklarına da dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “4 milyonu aşkın işitme engellinin bulunduğu Türkiye’de yılda ortalama sadece 110 bin işitme cihazı satılıyor”dedi

FİRMALAR 2 BİN TL’YE ÇALIŞTIRACAK ODİOMETRİST BULAMIYOR

İşitme sektöründe kalifiye elaman sorunu yaşandığını belirten Ağaç, özellikle odiometrist sıkıntısının had safhada olduğunu kaydetti. Personel sıkıntısı nedeniyle firmaların yeni şubeler açamadığını, bazı firmaların ise kapanma ile yüz yüze kaldıklarına işaret eden Ağaç, “Odiometristler, 2 yıllık meslek yüksek okulundan mezun oluyor. Ancak bu okulların sayısı çok az. Firmalar, 1500-2000 TL’ye çalıştıracak odiometrist bulamıyor. Ülkemizde 4 yıllık üniversite mezunları dahi işsiz. Oysa işitme sektöründe büyük bir iş imkanı var. Devletin bunu değerlendirmesi lazım. Odiometrist yetiştiren okulların sayısı artırılmalı” şeklinde konuştu.

SGK ÖDEMELERİ DURDURDU

Kaliteli bir cihazın fiyatının 1000-1500 bin TL civarında olduğunu, ancak ülkemizde işitme cihaz alan vatandaşa devletin sadece 378 lira ödeme yaptığına dikkat çeken Ağaç, son dönemde ise SGK tarafından ödemelerin durdurulduğunu açıkladı. Ağaç, bu konuda şu bilgiyi verdi: “Bir vatandaş, ödemelerin yetersizliği konusunda Danıştay’a açtığı davayı Aralık ayında kazandı. Buna paralel, SGK yeni Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, her il için ayrı fiyat araştırması yapıyor. Yani, işitme cihazına her il için ayrı ödeme yapılacağı konuşuluyor. Bu karışıklığa ve eşitsizliğe yol açar. Yeni tebliğin baharda yayınlanmasını bekliyoruz. Bu ara dönemde ise maalesef işitme cihazı alan vatandaşa SGK tarafından ödeme yapılamıyor ve vatandaş mağdur oluyor.”

500 FİRMA KAPISINA KİLİT VURACAK!

Mahfuz Ağaç, geçen yıl aralık ayında yürürlüğe giren yeni yönetmelik kapsamında, Sağlık Bakanlığı’ından ruhsat alamayan işitme cihazları merkezlerine SGK’nın ödeme yapmadığına da dikkat çekti. Ağaç, yine yönetmelik kapsamında, sektördeki firmaların ruhsat alabilmek için Ankara’da eğitime tabii tutulduğunu ve başarılı olanlara sertifika verileceğini söyledi. Ancak bu dönem içinde, Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat konusunda hızlı ve somut adımlar atamaması sonucu hem sektördeki yaklaşık 500 işitme bayisinin hem de vatandaşın mağdur edildiğini kaydeden Ağaç, şöyle devam etti: “Firmalar, ruhsat alabilmek için Bakanlık tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Ancak bu süre uzuyor. Ruhsat alamadığı için firma, fatura kesemiyor, fatura kesemediği için de sattığı işitme cihazı için SGK tarafından vatandaşa ödeme yapılamıyor. Bu durum bayilerin satışına büyük darbe vurdu. Firmalar her an kapısına kilit vurabilir. İşlerin daha hızlı ilerlemesi için Sağlık bakanlığı ve SGK arasında daha iyi iletişimin olması kaçınılmazdır. İşitme cihazı sektörü Bakanlıkça çok iyi tanınmadığından sürekli farklı düzenlemeler yapılıyor, mesnetsiz olduğu için de yeniden değiştiriliyor. Bu da firmaları ciddi maliyetlere sokuyor. Sektördeki firmalar ve dernekler olarak elimizden geldiğince katkı sunmaya hazırız ve Bakanlığın bir an önce sağlıklı düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz.”

30 Ocak 2011 Pazar

700 eleman aranıyor

Bakan açıkladı: "Her ile bir sosyolog atanacak"
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bakanlığa bin 700 personel alınacağını, bunlar arasında sosyologların da bulunacağını belirterek, ''Bir sosyolog gözü ile bu sektörü analiz edecek bir bakış açısına ihtiyaç var. Her ile en az bir sosyolog atayacağız'' dedi.

Bakan Eker, Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü'nce ''Netcad Kampüs Eğitimi'' alan 114 personel için düzenlenen sertifika töreninde, iktisadi bir faaliyet olan tarımı, gelişen teknoloji ile buluşturmanın önemli olduğunu söyledi.

Dünyadaki bütün üreticilerin rakipleri, bütün tüketicilerin de müşteri olduğunu kaydeden Eker, ancak bu perspektif ile Türkiye'de tarım sektörünün kendi avantajları için gıda üreten bir sektör olmanın yanında, dünya pazarlarına ürün satan bir sektör haline dönüştürebileceğini belirtti.

Çiftçiye götürdükleri hizmetlerin miktar ve kalitesini artırmak, çiftçinin yaptığı çalışmaları teknolojiye uygun en son geliştirilmiş bilimsel araştırmaların sonuçları ışığında, modern tekniklerin kullanıldığı bir faaliyete dönüştürmek için bir dizi tedbir aldık aldıklarını bildiren Eker, bunun için eleman aldıklarını kaydetti. Eker, şöyle dedi:

''Tarım Bakanlığına en son bizden önce 1989 yılında toplu eleman alımı yapılmıştı. 1989 yılında sınavla 250 kişi alınmıştı. Daha sonra 2000'li yılların ortalarına kadar Bakanlığa toplu eleman alınmadı. Bu dönemde 14 bin 750 teknik eleman aldık. İki gün önce ÖSYM'ye bir yazı yazdım. İllerin ihtiyaçlarına göre çeşitli branşlarda bin 700 kişi alıyoruz. Artık sadece harita mühendisi veya diğer mühendisleri çalıştırmıyoruz. Bin 700 kişi içinde sosyologlar da alıyoruz. Çünkü kırsal sosyolojiyi bilmeniz tarımda çalışan insanların sosyal ilişkileri, sosyal hayatı, toplumsal sorunlar bakımından önemli. Çünkü bu sektör aynı zamanda küçük ölçekli bir toplum. Bir sosyolog gözü ile bu sektörü analiz edecek bir bakış açısına ihtiyaç var. Her ile en az bir sosyolog atayacağız.''

Eker, Mart ya da Nisan ayında Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında 2 bin 500 kişinin daha alınacağını söyleyerek, ''Böylece TARGEL personeli sayımız 7 bin 500 kişi olacak. Her köyde bir kişi görevlendirsek 7 bin 500 kişi eder. Biz ziraat mühendisi ve veteriner hekimi kravat takıp kent merkezinde masa başında otursun diye almıyoruz. Tarlada, merada, bağda, bahçede, çayırda çiftçi ile birlikte yaşayacak. Ona yol gösterecek. Ona yaptığı üretimin önemini anlatacak. Tarım danışmanı çiftçiye az maliyetle nasıl verim artışı sağlayacağını anlatacak. Masa başında mesai saati ile çalışarak tarım kalkınmaz'' diye konuştu.

-TARIMDA BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ-
Eker, teknolojinin hızla geliştiğini, iletişim ve bilgisayar teknolojilerinin hayatın her alanına girdiğini aktardı. Bu gelişmeden tarımsal üretim faaliyetinde ve tarım sektörünün geliştirilmesinde faydalanılması gerektiğini ifade eden Eker, cep telefonlarından çiftçi ile iletişimde yararlandıklarını belirtti.

Çiftçilere mesajla bilgi verdiklerini, ikazlarda bulunduklarını vurgulayan Eker, bilgisayar teknolojisinden de sahada çalışan personelin yararlanmaya başladığını anlattı.

Eker, sahada çalışan elemanların bilgisayar teknolojilerinden daha çok istifade etmesini sağlayacak bir eğitim programı ile ilgili Diyarbakır'da 114 kişinin eğitim aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Bunlar arazi tanımlamada coğrafi bilgi sistemlerini gerektirdiği tüm bilgileri kullanabilecek. Muhatap ve hedef kitlemiz olan çiftçilerle ilgili sağlam güvenilir sağlıklı bir veri tabanı oluşturmada bu sistem bize yardımcı olacak. Bu sağlam veri bankası ile oluşturacağımız sistemi bir şekilde bozmaya, istismar etmeye yönelik bir takım kayıp veya kaçak hususlarında kontrol sağlamada da bize yardımcı olacak. Diyarbakır ile Mardin'in Derik ve Mazıdağı ilçelerinde yakın bir zamanda prim ödemelerinde bir sorun yaşandı. Bunun sebebi sağlam bir data bankımızın tesis edilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Bunu sağladığımız taktirde dünyada gelişen evrensel dili yakalamış, dünya ile bir manada kişisel olarak çağı yakalamış olacağız''

Konuşmaların ardından Eker, Netcad eğitim alan Tarım İl Müdürlüğünden 114 kursiyere sertifika ve diz üstü bilgisayar verdi.

Törenin ardından Eker, Kaplan Düğün Salonu'nda yeğeni Feride Eker ile İlyas Şahin'in nikah törenine katıldı.

Törende yeğeninin nikah şahidi olan Eker, evlilik cüzdanı verdiği yeğeni ve eşi İlyas'a ''iki cihanda saadet'' dileyerek, ''Başbakanımızın her nikah merasiminde dilediği gibi ben de size en az 3 çocuk sahibi olmanızı tavsiye ediyorum'' dedi.

AA

22 Ocak 2011 Cumartesi

Beceri'10 projesinin sitesi bir günde 945 bin kişi tıkladı!

Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesinin sitesi bir günde 945 bin kişiyle tıklanma rekoru kırdı.

Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla oluşturulan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10 projesinin sitesi www.beceri10.org.tr, bir günde 945 bin kişiyle tıklanma rekoru kırdı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı değerlendirmede, proje için oluşturulan siteye olan ilgiyi ''Bu müthiş bir rekor. İşsizlik Türkiye'nin bir numaralı meselesi. Bu bir kez daha ortaya çıkmış oldu'' dedi.
ÖNCE STAJ SONRA İŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB ETÜ tarafından ortaklaşa yürütülen, UMEM Beceri'10 projesinin istihdam alanında yapılmış en büyük proje olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, iş isteyen gençlere önce mesleki eğitim, sonra staj verileceğini ardından da işe kavuşturulacaklarını ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, eğitim ve staj dönemlerinde günlük 15 lira harçlık verileceğini ve sigortalarının yapılacağını bildirdi.

HEDEF 1 MİLYON KİŞİYE İŞ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Bu yıl 200 bin kişi, toplamında bu işin sonunda 1 milyon kişi. Bu hedef daha da yukarı doğru çıkarsa biz bunun kapasitesini arttırmaya hazırız'' dedi.
Konuyla ilgili web sitesine olan ilginin yoğunluğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, özellikle medyada konuyla ilgili açıklamaların ve haberlerin yer almasıyla beraber bir saatte 409 bin, bir günde de toplam 945 bini aşkın görüntülenme rakamlarına ulaşılarak rekor kırıldığını anlattı.

Projenin hem nitelikli eleman arayan sanayiciler hem de iş arayanlar için bulunmaz imkanlar sunduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ''Bu konuyu ne kadar çok insana duyurursak, ne kadar çok kişinin faydalanmasını sağlarsak o kadar hayırlı bir iş yapmış oluruz'' diye konuştu.


Kaynak : http://www.internethaber.com/issizin-umut-kapisi-olan-web-sitesi-322935h.htm#ixzz1Bm2V7ynj

Mto Beceri 10 Umem Eğitimi'ne Ev Sahipliği Yapacak

Marmaris Ticaret Odası Uzmanlaşmış meslek edindirme merkezlerinin "Beceri 10 Eğitimi"ne ev sahipliği yapacak.

İşsizlere iş kazandırma ve beceri edindirmeye yönelik düzenlenen eğitim Marmaris Ticaret Odası Jale Bayındır Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Marmaris Ticaret Odası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği işsizlere iş kazındırma ve beceri edindirmeye yönelik "Beceri 10 eğitimi "ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu. Baysal; "Meksa olarak 1983 yılından itibaren söylediğimiz tek şey Türkiye"nin eğitim eksikliği olduğuydu. Bunu sadece turizm sektörü olarak değil bütün sektörler açısından algılanmalı. Sektörlerde çalışan ara elemanların eğitimsizliği Türkiye"nin en büyük kara deliğidir. 1983 yılından itibaren dünyanın değişik yerlerinden aldığımız fonlarla ara eleman yetiştirme kursları açtık. Bunu yapmakta ki sebebimiz ise bu
kadar çok genç ve dinamik nüfusa sahip bir ülkede neden gençler bu kadar az eğitiliyordu." sorusuydu ve bu eksikliği giderebilmek adına bu kurslar düzenleniyor" diye konuştu.
Uzmanlaşmış meslek edindirme merkezlerinin "Beceri 10 eğitimi" 24 Ocak Pazartesi günü saat 14"de Marmaris Ticaret Odası Jale Bayındır toplantı salonunda yapılacak.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Bankalar 10 bin kişi alacak

Bankalar, 2011 yılında 1000 şube açarak, 10 bin kişiyi işe alacaklar. Paralarını ortak taşıyıp, ortak POS makineleri kullanacaklar.
Bireylerin yanı sıra KOBİ’ler ve çiftçiler bankaların gözdesi olacak.

Bankacılık Uzmanı ve Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şenol Babuşcu, 2011 yılında bankacılık sektöründe yaşanması muhtemel gelişmeleri anlattı. Babuşcu, bankaların bu yıl bin şube açarak, 10 bin kişiyi işe alacakları tahmininde bulundu.

Türkiye ekonomisinin, kriz öncesinde olduğu gibi yeniden yüzde 5-6 büyüme trendini yakalayacağını belirten Babuşcu, bunun bankalar açısından ‘yeni şube’ anlamına geldiğini savundu. 2005-2007 döneminde bankaların yılda ortalama bin şube açtıklarını anımsatan Babuşcu, her bir şubenin ortalama 10 eleman anlamına geldiğini vurguladı.

Sektöre ilişkin diğer beklentilerini ise şöyle sıraladı:

- Sektörde kar marjları daralacak. Kar marjı görece daha yüksek olan KOBİ Bankacılığı, Bireysel Bankacılık ve Tarım Bankacılığı gibi alanlara yönelimleri artacak.

- Düşen kar marjları nedeniyle bankalar maliyetleri düşürmek için, şubelerden para transferini ortak yapacak, ATM’lerde olduğu gibi POS cihazlarını da ortak kullanacak.

- Bankalar komisyon ve masraf almadan taviz vermeyecek.

- Avrupa bankacılığındaki gelişmeler ve konsolidasyonlar nedeni ile bazı yabancı bankalar, Türkiye piyasasından çıkabilir.

- Ülkemizdeki bankaların çevre ülkelerde ve yakın coğrafyada yatırımları görülecek. Özellikle Suriye, Irak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Azerbaycan hedef ülkeler olacaktır.

- Bankacılık sektöründe en önemli risk, faiz oranlarının yükselmesi durumunda vade uyumsuzluğundan kaynaklanacak olan faiz oranı riskidir. Bankaların pasifleri kısa vadeli, aktifleri ise bireysel krediler ve devlet tahvilleri nedeniyle uzun vadeli. Faizlerdeki ani bir yükseliş durumunda ciddi zararlar söz konusu olabilecek. Bu nedenle bankalar pasifteki kaynaklarının vadesini uzatıcı strateji izleyecek. Bu nedenle tahvil ihraçlarına ağırlık verecekler.



Aysel ALP - HÜRRİYET

14 Ocak 2011 Cuma

Beceri'10 Sunumu

Beceri'10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi sunumunun içeriği aşağıdaki gibidir:
  • Türkiye'de işsizlik sorunu
  • Türkiye'nin eksiği nedir?
  • Artan aktif işgücü politikaları ihtiyacı
  • Beceri'10: Beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği 
  • Projenin amaçları
  • Bu proje neden farklı?
  • Projenin bileşenleri
  • Kurs ve işe yerleştirme süreci
  • Süreç nasıl işleyecek?
  • Uygulama planı
  • Proje ortakları ve yükümlülükleri
  • İdari koordinasyon nasıl sağlanacak?
  • İcra Kurulu görev ve yetkileri
  • Kurs Yönetimi görev ve yetkileri
  • Kurs Yönetimleri neden önemli?
  • 81 ilde neler yapılacak?
  • Yeni sisteme uygun pilot uygulamanın yapılacağı iller
  • Bu 19 il neden seçildi?
  • Beklenen çıktılar ve performans kriterleri
  • Sonuç ve genel değerlendirmeler
Beceri'10 Sunumunu indirmek için lütfen buraya tıklayınız.

BECERİ'10 Başvuru

Projeye nasıl başvuru yapılır?
Beceri’10 projesi, devlet ve özel sektörün el ele vererek istihdam yaratacağı, işsizlerin eğitimini sağlayarak onlara işgücü piyasasının kapılarını açacağı önemli bir projedir. Bu kapsamda, projede yer almak isteyen işsizler http://www.iskur.gov.tr adresinden İŞKUR veritabanı- na kaydolmalı, diğer taraftan 19 pilot ilde verilen desteklerden yararlanarak eleman çalıştırmak isteyen firmalar ise ilgili Odaya başvurmalıdır.

BECERİ'10 Amacı

Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’nin Amaçları

• İŞKUR tarafından yürütülmekte olan meslek edindirme faaliyetlerinin ve özellikle de teknik alanlardaki mesleki eğitimin etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile uyumlu hale getirilmesine yönelik bir sistemin ortaya konulması,

• İşsizlere yönelik temel mesleki eğitim, mesleki gelişim ve meslekte yenileme eğitimlerinin verilmesi, başarılı kursiyerlerin staja yerleştirilmesi ve son aşama olarak da başarılı stajyerlerin istihdamının sağlanması,

• İŞKUR tarafından yürütülen mesleki eğitim hizmetlerine olan farkındalığın artırılması,

• Meslek liselerinin teknik altyapısının yenilenmesi, proje kapsamındaki okulların günün gerektirdiği teknolojik gelişmelere göre donatılması ve bu okullardaki eğiticilerin gelişen teknolojiye uyumunun artırılması,

• Sektörel ve bölgesel işgücü piyasası ihtiyaç analizlerinin gerçekleştirilmesi,

• İşgücü piyasası analizine ilişkin kurumsal kapasitenin artırılması, bu amaçla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarına işlevsellik kazandırılması,

• Proje kapsamındaki okullarda uygulanacak mesleki eğitim programlarının etkinliğinin artırılması için ilgili tarafların katılımını öngören “Kurs Yönetimi” adı altında yeni yönetişim modelinin geliştirilmesi,

• Yerel düzeyde Ticaret ve Sanayi Odaları, ulusal düzeyde TOBB aracılığıyla firmaların meslek edindirme kurslarının yönetim süreçlerine katılımının sağlanmasıdır.

BECERİ'10 Nedir?

Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi Nedir?
İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik''dir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir.
Bu kapsamda hem işsizlik oranını azaltmak hem de işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi” başlatılmıştır.
Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir.
Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında pilot olarak Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon olmak üzere 19 ilde hayata geçirilmiştir.
Bu kapsamda projenin bileşenleri aşağıdaki gibidir:
1.  Eğitim altyapısının güçlendirilmesi;
·      Makine-teçhizat alımı
·      Müfredat revizyonu
·      Eğiticilerin eğitimi
2.  İşgücü piyasası ihtiyaç analizi;
·     Pilot olarak belirlenen 19 ilde işgücü piyasası ihtiyaç analizleri anketlerinin uygulanması
·      Firmalardan stajyer talebinin alınması
3.  Eşleştirme çalışmaları;
·      Kursiyer seçimi
·      Staja yerleştirme
·      Başarılı olanların işe yerleştirmesi
4.  Yeni tasarlanan kursların uygulanması
UMEM projesinin kısaca uygulama planı ise aşağıdaki gibidir; 
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar yardımcısı, İŞKUR Genel Müdürü, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Genel Müdürü, TOBB Genel Sekreteri ve TOBB-ETÜ Rektöründen oluşan İcra Kurulu’nun oluşturulması, 
  • İlgili Okul Müdürü, İŞKUR İl Müdürlüğü Temsilcisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi ile Oda Temsilcisinden oluşan ve yerel düzeyde faaliyet gösterecek Kurs Yönetimlerinin oluşturulması,  
  • TOBB-ETÜ tarafından yapılacak olan “İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri” doğrultusunda okulların donanım ihtiyaçlarının karşılanması, 
  •  “İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri” kapsamında illerdeki işsizlik ve işgücü piyasasının mesleki ve teknik eğitim ihtiyacının tespit edilmesi ve bu doğrultuda 19 ildeki eğiticilerin eğitiminin yapılması, 
  • İŞKUR’a kayıtlı işsizlere bu doğrultuda teorik eğitim verilmesi, 
  • İşsizlerin yerel düzeydeki “Kurs Yönetimlerinin” koordinasyonunda firmalarla eşleştirilerek, işsizlere pratik eğitim verilmesi,
  • Başarılı olanların sertifikalandırılarak, staj gördüğü işyerlerinde istihdam edilebilmesidir.
Borsa-Hisse Senedi-Varant-Emtia, Altın, Dolar, Maden-TÜRKIYENIN EN IYI HIT KAZANDIRAN SITESI