1 Haziran 2011 Çarşamba

Diyanet'e 6 bin yeni personel

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla, sözleşmeli 5 bin 879 personel alacak.
Başkanlık ayrıca sınavla 20 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında vaiz, Kur;an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla sözleşmeli 350 vaiz, 900 Kur;an kursu öğreticisi, 4 bin 430 imam-hatip ve 199 adet müezzin-kayyım alacak.

Adaylarda imam-hatip ve müezzin-kayyım için erkek, vaiz ve Kur;an kursu öğreticiliği için bayan, vaizlik için İlahiyat Fakültesi mezunu, Kur'an kursu öğreticiliği ve imam-hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu, müezzin-kayyımlık için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya hafızlık belgesine sahip en az lise/dengi okul mezunu olmaları şartı aranacak.

Ayrıca 2010 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve en az 60 puan almış olmakta, adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.
Bu arada halen sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur;an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanların farklı unvanlara müracaatları kabul edilecek, görev yaptıkları unvanlara müracaatları kabul edilmeyecek.
Sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur;an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken istifaen görevlerinden ayrılanların ayrıldıkları tarih ile müracaat tarihi itibariyle 1 yılı dolmadıkça müracaatları kabul edilmeyecek.

Adaylar en fazla 15 il tercihinde bulunabilecekler. Müracaatlar, 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, www.diyanet.gov.tr adresindeki personel hizmetleri bölümünde bulunan, 2011-I Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapılacak.
Adaylar web üzerinden müracaatlarını yaptıktan sonra, Müftülük onayının yapılması (aktivasyon) için 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, gerekli belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Borsa-Hisse Senedi-Varant-Emtia, Altın, Dolar, Maden-TÜRKIYENIN EN IYI HIT KAZANDIRAN SITESI