16 Mart 2011 Çarşamba

İşsizlere yeni iş kapısı açıyor. Alım Garantili Sözleşmeli fidan üretimi

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Alım Garantili Sözleşmeli fidan üretimi, işsizlere iş kapısı oluyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 1980'li yıllarda oluşmaya başlayan özel sektör fidancılığının, üretim kalitesi yönünden uluslararası piyasada istenilen standartlara ulaştığı belirtildi.

Bakanlığın, fidancılık sektörünün geliştirilmesi ve istihdamın artırılması amacıyla özel orman fidanlığı tesis eden gerçek ve tüzel kişilere kredi desteği sağladığı ve teknik destek verildiği ifade edilerek, Türkiye'nin değişik bölgelerinde kurulan özel orman fidanlıklarının sayılarının binleri aştığına işaret edildi.

Bu fidanlıklardan 135'inin bakanlıkça desteklendiğine dikkat çekilerek, fidanlıklara, 11 milyon 713 bin lira kredi desteği sağlandığı belirtildi. Özel sektör tarafından üretilen fidanların boylu ve formlu dış mekan süs bitkileri olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Türkiye'de işsiz ve mesleği olmayan insanların, iş ve meslek sahibi olmalarına ve istihdamın artırılmasına yardımcı olarak işsizliğin azaltılması gayesi ile 'Alım Garantili Sözleşmeli' fidan üretimi uygulaması yapılmaktadır.

Üretilen fidanlar orman idaresince satın alınarak ağaçlandırma çalışmalarında kullanılmaktadır. Fidan üretimi yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere kaliteli fidan üretebilmeleri için uzmanlarca eğitimler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Borsa-Hisse Senedi-Varant-Emtia, Altın, Dolar, Maden-TÜRKIYENIN EN IYI HIT KAZANDIRAN SITESI