30 Mart 2011 Çarşamba

IKEA, Ankara'da 3 bin kişi alacak!

MAYA Holding ve İKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 23 Haziran'da içerisinde İKEA'nın da yer aldığı Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın Mamak'da hizmete açılacağını belirtti.

MAYA Holding ve İKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 23 Haziran'da içerisinde İKEA'nın da yer aldığı Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın Mamak'da hizmete açılacağını belirterek, ''2011 yılında da Anatolium Ankara Alışveriş Parkı projesiyle, 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanda, 3 bin kişiye yeni istihdam yaratılması hedefleniyor'' dedi.

MAYA Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, MAYA Holding ve IKEA Yürütme Kurulu Üyesi Fuat Atalay ile NATA Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Kandemir, Ankara Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Maya Grubu'nun geliştirdiği birinci fazında Anatolium Alışveriş Parkı, Nata Grubunun geliştirdiği ikinci fazında NATA Vega AVM'nin bir arada oluşturduğu Alışveriş Vadisi'nin ilk ayağı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nın tanıtımı yapıldı.

MAYA Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, bu yıl 62. yılını dolduran ve yenilikçi projelere imza atan MAYA Grubu'nun, 2007 yılında ilkini Bursa'da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parkları'nın, ikincisini Ankara'nın Mamak ilçesinde 23 Haziran tarihinde hizmete açacaklarını bildirdi.

Özsüer, temelleri 1949 yılına dayanan MAYA Grubu'nun, aralarında bir çok özgün projenin de yer aldığı 2,5 milyon metrekareden fazla konut, iş merkezi, AVM ve turistik tesis yatırımını gerçekleştirdiğini ve son 10 yıldır faaliyetlerine perakende sektörünü de ekleyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Grubun en yeni yatırımı olan, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Özsüer, ''Geçtiğimiz yılın Haziran ayında temellerini attığımız 170 bin metrekare kapalı alana sahip ve 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirmekte olduğumuz Anatolium Ankara Alışveriş Parkını bu yıl Haziran ayında hizmete açmayı planlıyoruz.

Anatolium Ankara Alışveriş Parkının hemen yanında yer alacak olan Nata Vega AVM projesini geliştiren Nata Grubu ile yapılan yakın işbirliğiyle ve iki projenin birlikte yürütülmesiyle bölgenin en büyük alışveriş çekim merkezi ortaya çıkacaktır'' dedi.

Özsüer, Avrupa'nın en büyük yatırım fonlarından olan Corio ile geliştirmeci-yatırımcı-işletmeci olarak yapılan işbirliği ile 2010 yılında Bursa'da 84 bin metrekarelik ilk Anatolium Alışveriş Parkını hayata geçiren gruplarının, 2011 yılında da Anatolium Ankara Alışveriş Parkı Projesi ile 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanda, 3 bin kişiye istihdam yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.

Alışveriş Parkının yılda 10 milyon ziyaretçi çekmesini beklediklerini ifade eden Özsüer, önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde Anatolium markası ile yeni projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

Özsüer bu projeleri, özellikle şehrin hemen dışında ve ulaşımı kolay alanlar üzerinde seçmeye özen gösterdiklerini belirtti.

MAYA Grubu ve NATA Grubu'nun sinerjisiyle bölgede toplam 450 bin metrekarelik bir alanda, ailece keyifli zaman geçirmek isteyen Ankaralılara tüm ihtiyaçlarını karşılayacak dev bir ''Alışveriş Vadisi'' oluşturduklarını belirten Özsüer, Alışveriş Vadisi'nin ilk fazı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkının 23 Haziran'da açılmasının ardından, vadinin ikinci fazı olan Nata Vega AVM projesinin de eylül ayında hizmete girmesinin planlandığını anlattı.

MAYA HOLDİNG VE İKEA TÜRKİYE YÜRÜTME KURULU ÜYESİ ATALAY

MAYA Holding ve IKEA Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Fuat Atalay da konuşmasında, Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nda açılacak 4 büyük mağazanın arasında yer alan IKEA Ankara mağazası hakkındaki detayları aktardı.

Atalay, 38 ülkede, 317 mağaza ile yılda 700 milyon ziyaretçi ağırlayan, perakende alanında yıllık 34 milyar doları aşan cirosu ile mobilya ve muhtelif ev eşyası üretimi ve perakende satışı konusunda dünyanın lider kuruluşlarından olan IKEA ile 2003 yılında imzalanan franchise anlaşması kapsamında 5. mağazayı Ankara'da açacaklarını bildirdi.

2003 yılında IKEA'dan franchise haklarını aldıklarını ve bugün MAYA Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdürdükleri IKEA Türkiye olarak, ilk 4 yılda 4 mağazayı müşterilerin hizmetine sunma hedefini gerçekleştirdiklerine belirten Atalay, İstanbul-Ümraniye, İzmir, İstanbul-Bayrampaşa ve Bursa mağazalarından sonra, 34 bin metrekare büyüklüğündeki 5. mağazayı başkent Ankara'da açmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

''Bulunduğumuz pazarlarda en önemli amacımız, müşterilerimize kaliteli ve iyi tasarlanmış ürünlerimizi düşük fiyatla sunmak, ev dekorasyonuna olan ilgiyi arttırarak, pazarı büyütmek ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak'' diyen Atalay, IKEA'nın 55 ülkede bin 700'ü aşkın büyük ve orta ölçekli üretici ve 20 bin alt tedarikçi ile çalışarak, yatırım yaptığı ülkelerde sektörel gelişmelere ve istihdam yaratılmasına büyük katkılar sağladığına dikkat çekti.

''IKEA Dış Ticaret'in, 2005 yılında 200 milyon dolar civarında olan Türkiye'den gerçekleştirdiği ihracat hacmi, 2010 yılı itibarıyla 2 katından fazla artararak yaklaşık 500 milyon dolara ulaşmıştır'' diyen Atalay, IKEA Dış Ticaret'in önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye'den alımlarını yeniden katlayarak, yıllık 900 milyon dolar hedefini yakalamayı planladığını bildirdi.

Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nda 4 büyük mağaza, IKEA, Leroy Merlin, Tesco-Kipa ve Electroworld mağazalarına ek olarak, ev tekstili, bay ve bayan tekstili, restaurant, cafe, çocuk ve eğlence alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı yaklaşık 100 adet mağaza bulunacağını belirten Atalay, yaklaşık 170 bin metrekare kapalı alanı, 70 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkında toplam 3 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.

Atalay, önümüzdeki 10 yılda Türkiye'de 6 mağaza daha açarak toplam mağaza sayısını 11'e çıkarmayı hedeflediklerini, mağaza açmak için inceleme yaptıkları yerler arasında Gaziantep'in de bulunduğunu söyledi.

NATA GRUBU CEO'SU CÜNEYT KANDEMİR'DE

NATA grubu CEO'su Cüneyt Kandemir de konuşmasında Alışveriş Parkı'nda 400 konutluk ve 42 kattan oluşan iki blok halinde konutların yer alacağını, konutların satışının da mayıs ayı içinde başlayacağını bildirdi.

Bir soru üzerine Kandemir, Anatolium Ankara Alışveriş Merkezini Mamak'ta kurmaya karar vermelerinde üç unsurun rol oynadığını belirterek, bunlardan birincisinin şehrin bu bölgesinin önümüzdeki süreçte ciddi şekilde gelişeceğini düşünmeleri, ikincisinin Çankaya Viyadüğünü kullanarak birçok bölgeden buraya gelişlerin kolay olması, üçüncüsünün de Mamak'ın Kırşehir, Kırıkkale gibi şehirlere de yakın olması nedeniyle oralardan da buraya müşteri geleceğini düşünmeleri olduğunu aktardı.

ANATOLIUM ANKARA ALIŞVERİŞ PARKI

2011 Haziran ayında açılışı gerçekleşecek olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı'nda 2 bin araçlık otopark ve sanatsal etkinliklere yer veren bir Art Stüdyo bulunacak. Çevreci bir anlayışla tasarlanmış bulunan, Anatolium Ankara Alışveriş Parkını yılda yaklaşık 10 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

MAYA Grubunun bünyesinde yer alan MAPA Mobilya ve Aksesuar Pazarlama A.Ş. 23 Haziranda IKEA'nın Türkiye'deki 5. ve en büyük mağazasını hizmete açmış olacak.

27 milyon dolar yatırım yapılan IKEA Ankara mağazası, 34 bin metrekarelik alanda 8 bini aşkın mobilya ve ev aksesuarı çeşidiyle, restaurantı, çocuk oyun alanı ve gıda marketi ile ziyaretçilere ailece keyifli zaman geçirmeleri için olanak sağlayacak.

IKEA Ankara mağazası diğer 4 IKEA mağazasından farklı olarak, Alışveriş merkezine entegre edilen özgün tasarımı ile Anatolium Ankara Alışveriş Parkı içinde yer alacak.

''Çoğunluk için daha iyi bir günlük yaşam yaratmak'' vizyonuyla binlerce çeşit mobilya ve ev aksesuarını düşük fiyattan satışa sunarak, olabildiğince çok kişiye ulaşmayı hedefleyen IKEA Ankara mağazası yaklaşık 400 kişiye de yeni istihdam olanağı sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Borsa-Hisse Senedi-Varant-Emtia, Altın, Dolar, Maden-TÜRKIYENIN EN IYI HIT KAZANDIRAN SITESI